Om mig

Hej!

Jag heter Lena Landberg och jag startade upp min lilla uppfödning av den ljuvliga kattrasen Ragdoll  2014

Jag kommer att göra mitt yttersta för att hålla den rasstandarden som gäller och alla mina katter kommer att vara testade NEGATIVT mot HCM hjärta och njurar.

Jag bara älskar djur och katter är inte något undantag . Ända sedan barnsben har jag fått vara med när min mor o far startade upp sin kennel av hundrasen white hingland white terrier, på den tiden hade vi även en liten Apa som hette Lukas och en katt som hette Filifjompen.

Vi har nog haft alla djur som man kan tänka sig, som liten födde jag också upp grodor, ormar, råttor, kaniner, marsvin, fåglar, salamandrar och myggor till mina föräldrars förskräckelse:)

Jag har haft katter hela mitt liv både persier, skogkatt och vanliga härliga bondkatter som även dom har fått ett antal kullar.

För 9 år sen kom jag i kontakt med rasen Ragdoll och föll som en fura, jag fick äran att köpa en kattunge från Linda Elmersson i Strömmaköp SE*Lowelidoll’z kattuppfödning och jag bara älskar rasen som är mycket lugn o tillgiven nästan hundlik, kastar man en leksak så kommer katten tillbaka med den i munnen, den följer dej från rum till rum och somnar bredvid dej om du sätter dig en stund. Den ligger gärna på rygg med benen rakt upp likt en trasdocka som för övrigt har givit dess namn Ragdoll.

Det tog alltså 2 år innan jag insåg att jag hittat den bästa Rasen ever så på den vägen är det nu.

Jag håller på att lära mig om genetik och lär mig massa hela tiden… så spännande är det och nu ser jag fram emot massa fina Ragdolls kattungar.

Uppdatering 2016: Jag är nu även godkänd i kursen PawPeds PawAcademy – G2 klicka på länken för mer information.

                 

Om du vill nå mig kan du maila på lena@lavmaicats.se 🙂

Jag är Diplomerad uppfödare i Sverak 😻❤️